Article image

BRAIVE TRAINT YOUNG BRAINS TO BE BRAVE 💪

Vrijwel iedereen komt ergens in het leven, oog in oog te staan met mentale uitdagingen. Helaas geldt dit ook voor maar liefst 1 op de 5 jongeren tussen de 12 en 25 jaar. En voor 18 procent is dat zelfs psychisch ongezond… Dat kan en móet veranderen vinden wij bij Braive.

Aan het woord: Wendy Stokwielder, Community & Relations Manager bij Braive.

Zelf heb ik ook mentale uitdagingen gehad en ik realiseer mij dat dit waardevolle jaren van mijn leven zijn geweest die ik niet meer terugkrijg. Bij Braive kan ik jongeren nu helpen alles uit het leven halen en hen het zelfvertrouwen te geven om hun eigen kracht ontdekken, zodat ze gezonde keuzes kunnen maken en raad weten met stress in een maatschappij die veel van ons vraagt.

BRAIVE TRAINT YOUNG BRAINS TO BE BRAVE

Daarom trainen wij bij Braive “young brains to be brave”. Om jongeren mentaal sterker en veerkrachtiger te maken en hen te inspireren om eigenaarschap te nemen over hun mentale gezondheid. Dit doen we door het onbewuste, bewust te maken. We delen kennis en ervaring, creëren een ruimte voor verbinding en laten zien hoe lichaam en geest met elkaar verbonden zijn. We streven naar meer openheid over mentale gezondheid om het taboe te doorbreken.

Er is weinig tijd en ruimte voor jongeren om meer in verbinding te komen met zichzelf, hun emoties, gevoelens en gedachten. In onze samenleving - en zeker in het onderwijs - ligt de primaire focus op de ontwikkeling van cognitieve vaardigheden. Ofwel, het leren van een vak. Maar dat volstaat dat niet meer in deze veranderende wereld, waar sociaal-emotionele vaardigheden en creativiteit minstens net zo belangrijk zijn om goed te kunnen functioneren.

MENTALE GEZONDHEID DE PLEK TE GEVEN DIE HET VERDIENT

Braive streeft ernaar om met interactieve programma’s, mentale gezondheid die plek te geven in onze samenleving die het verdient. Om jongeren te inspireren en vaardigheden en tools over te brengen die kunnen helpen bij het voorkomen van mentale uitdagingen. Want: Jong geleerd is oud gedaan. Als we ze op tijd bewust maken van het belang van hun mentale gezondheid, wat ze kunnen doen om dit positief te beïnvloeden en hoe ze alle geluk uit het leven kunnen halen, dan zien wij een hele mooie toekomst voor ons!

SUPPORT BRAIVE EN MAAK KANS OP EEN TOFFE TRAINING!

Check hier de tips van Braive én kom in actie door onze crowdfunding op venki te supporten! Met al €2 geef jij 10 jongeren de kans om met hun mentale gezondheid aan de slag te gaan én maak je zelf ook nog eens kans op een toffe training van The School of Life.